Studio man&paard is specialist in het vormgeven en inrichten van eigentijdse kantoor- en horecaruimtes. Wij creëren een prettige omgeving waarin je lekker kunt werken of ontspannen. Geen opgelegd (duur) design en mooimakerij, maar interieurs die blijvend voor je werken, gericht op het bevorderen van communicatie en samenwerking.

* klik op de afbeelding voor een volgend beeld of rechtsboven voor een vergroting

Mooirivier hotel, Dalfsen

Sfeervol congres hotel aan de Overijsselse Vecht. Brede waaier van gasten: recreanten, lokale bewoners en ceo's van grote bedrijven op heisessie. Lekker ontspannen en je thuis voelen in warme sfeer na een dag buiten of vergaderen. Eigentijdse vormgeving en inrichting met respect voor deze authentieke plek.

Ten Have Change Management

Utrechts advieskantoor zocht een professioneel ongenaakbare uitstraling en tegelijk een open gastvrije en warme werk- en ontmoetingsplek. man&paard bouwde een third place tussen thuis en klant. Een plek waar professionals graag komen en afspreken met collega's en klanten.

Restaurant Aan de Oever, Dalfsen

Ontspannen eten op een van de mooiste plekken van Nederland aan de Overijsselse Vecht.

Van Lanschot Kempen, Amsterdam

man&paard bedacht een trefzeker concept met veel draagvlak door een duidelijke zonering van functies voor te stellen. Veel aandacht voor een werkbare kantooromgeving met ruimte voor ontmoeten - kennisdelen en stilte.

Herenhuis, Utrecht (1908)

Kinderen worden puber, ouders zoeken rust. man&paard plaatste glazen puien. Gescheiden ruimtes en tóch onderling contact. Betere akoestiek, minder tocht en volop genieten van het zonlicht in de zomer.

Appartement, Utrecht

Budget beperkt. man&paard mengt maatwerk en Ikea(keuken), design, vintage én antiek. Een zeer persoonlijk interieur, maximale benutting van de ruimte. Gewoon een fijne plek om te zijn. 

Zelfstroom, Den Bosch

Jonge, snelle groeier in de duurzame sector verruilt broedplaats aan de rand van Den Bosch voor de zakelijke Rivium toren in het centrum. Beperkt budget en krappe deadline. man&paard creëert een sfeervolle omgeving voor jonge werknemers. Veel contact op de werkvloer en toch een prettige akoestiek.

Altares/Dun&Bradstreet, Rotterdam

man&paard truly understands our culture and the strategic challanges we face. It's their open mind and communicative approach that gives us great comfort getting the right interior that inspires our people to cooperate, to innovate and to work as a team in fulfilling our customer needs.

Theatercafé de Bastaard, Utrecht

Eerste project van man&paard. Stamkroeg van Utrechtse dichters en schrijvers. Huiskamer van de muze. Aan de robuust elegante toog wisselen stamgasten na 30 jaar nog altijd hun (sterke) verhalen uit. Ongewijzigde indeling en zichtlijnen borgen de unieke sfeer.

Op ten Noort Blijdenstein, Utrecht

In samenwerking met het eigen bouwteam van ONB bedacht man&paard een bouwatelier waar architecten, ingenieurs en adviseurs samenkomen en kennis delen.

co-worker - winnaar van de ARC15 Award in de categorie Meubel. Jury: "Kantoor is meubel, en andersom."

Kuub, tentoonstelling, Utrecht

De white box paintings van Christiaan Kuitwaard geplaatst op kijk - zithoogte. Bezoekers werden uitgenodigd te gaan zitten en de tijd te nemen om de meditatieve werken te ervaren.


LAAT  INTERIEURS VOOR JE WERKEN


Wie met man&paard werkt, werkt vooral met Eric Voerknecht, viewmaster; Ik maak interieurs waar mensen graag in werken en ontspannen. Niet de dwang van de architect, maar de wens van de gebruikers is maatgevend. man&paard creëert voor elke opdrachtgever een volstrekt eigen interieur. Enig en uniek.

bio Eric                                        

1987                 afgestudeerd Hoge School voor de Kunsten Utrecht

1987 - 2000     architect bij o.a. Food For Buildings - Binnenhuis S|O

sinds 2000       eigen studio in  Utrecht

2015                 winnaar ARC15 Award met de co-worker


boek de man&paard masterclass !

Wil je ook een werkomgeving die leidt tot samenwerking en uitwisseling van ideeën? En waar je door goede akoestiek en slimme ruimteverdeling 'rust in de tent' houdt? Nodig ons uit voor de 2-daagse man&paard masterclass. Geen langlopend ontwerptraject maar snel inzicht in indelingsmogelijkheden en budget voor een vast bedrag! Samen ontwikkelen we een passend en trefzeker concept !


hoe we werken

man&paard werkt in drie fases, waarbij veel aandacht en waarde ligt in de eerste twee.

De opdrachtgever krijgt per fase een offerte.

kennismaken

Aan ieder ontwerp gaat een uitgebreide kennismakingfase vooraf. Dat is lezen en kijken; wat is de bedrijfscultuur, historie, achtergronden en context. Luisteren; gesprekken en interviews met zoveel mogelijk belanghebbenden, management en werknemers. En inspireren; bezoek aan gerealiseerd(e) project(en). Alle opgedane kennis en informatie komt samen in een briefing die het fundament en de toetssteen is voor het (de) ontwerp(en).

het ontwerp

Alle opgedane inspiratie en kennis en alle wensen, verlangens en eisen komen samen in een allesomvattend ontwerp (het kunnen er meer zijn) Het ontwerp is geen dictaat. Wat volgt is co-creatie, afstemmen, omdenken en meebewegen. Met de briefing als uitgangspunt en toetssteen. We werken samen aan het ontwerp tot er consensus is. En het jullie interieur is.

de uitvoering

man&paard kiest ervoor om naast de opdrachtgever te staan. Als adviseur en bewaker van het ontwerp. Onafhankelijk advies bij de keuze van uitvoerenden en beoordeling van werktekeningen en offertes. Sturing vanuit  doelen van de opdrachtgever en het belang van het ontwerp. Een onbevooroordeelde 'schone' positie.